Contact

 

Telefon: 0729054568

Adresa de e-mail: dascalimeaoffice@gmail.com

Adresa: Str. Mihalache Georgescu nr.9, Andrăşeşti, Ialomiţa

 

 

 

 

Politica de confidenţialitate

 

1.Introducere

Prezenta Politică de Confidenţialitate descrie categoriile datelor dvs. pe care le prelucram, modalitatea şi scopurile în care le colectam, în ce situaţii transferam şi/sau dezvaluim date cu caracter personal si diversele drepturi şi opţiuni de care dispuneţi în acest sens.

In mod normal, website-ul poate fi utilizat fara introducerea de date cu caracter personal. Cand date cu caracter personal sunt colectate pe site (precum: nume, prenume, adresa de e-mail,), acestea sunt colectate intrucat persoana interesata furnizeaza aceste date in mod voluntar.

Noi, la Asociația Generală a Cadrelor Didactice din România, am pregătit în consecință această Politică privind Protecția Datelor pentru a explica pe scurt modul în care colectăm, folosim, transmitem și securizăm Datele dumneavoastră cu Caracter Personal. De asemenea, această Politică prezintă opțiunile pe care le aveți în ceea ce privește utilizarea, accesul și modificarea Datelor cu Caracter Personal.

Website-ul www.dascalimearomana.ro, administrat de Asociația Generală a Cadrelor Didactice din România  cu sediul în județul Ialomița, localitatea Andrășești, str. Mihalache Georgescu nr. 9, C.I.F. 31247362, prelucrează datele dumneavoastră în corcodanță cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale site-ului nostru. Conform dispozițiilor GDPR, asociația noastră are obligația de a administra, în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizați despre voi. Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugăm să verificați periodic conținutul acestei Politici de Confidențialitate.

 

 2. Definiții

  • date cu caracter personal – orice informații referitoare la o persoana fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulți factori specifici identității sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

  • prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operațiune sau set de operațiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terți prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ștergerea sau distrugerea;

  • stocarea – păstrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;

  • sistem de evidență a datelor cu caracter personal – orice structură organizată de date cu caracter personal, accesibilă potrivit unor criterii determinate, indiferent dacă această structură este organizată în mod centralizat ori descentralizat sau este repartizată după criterii funcționale ori geografice;

  • operator – orice persoana fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, care stabilește scopul și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

  • persoane împuternicite de operator– adică persoana fizică sau juridică, autoritate publică, agenție sau alt organism care prelucrează datele cu caracter personal în numele operatorului;

  • terț – orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, alta decât persoana vizată, operatorul ori persoana împuternicită sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei împuternicite, sunt autorizate să prelucreze date;

  • destinatar – orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, căreia îi sunt dezvăluite date, indiferent dacă este sau nu terț; autoritățile publice cărora li se comunică date în cadrul unei competențe speciale de anchetă nu vor fi considerate destinatari;

  • date anonime – date care, datorită originii sau modalității specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoană identificată sau identificabilă;

  • date de tip „adresă de business” – date care includ numele, funcția, adresa de business, numărul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat al unei organizații, în aceasta calitate. Datele tip „adresă de business” nu intră în categoria datelor cu caracter personal;

  • date statistice – date care au fost obținute ca urmare a prelucrării de către operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane și sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice și/sau de informare, promovare.

  • DPO – responsabilul cu protecția datelor (data protection officer) care are rolul principal de a se asigura de aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (GDPR – General Data Protection Regulation).

  • GDPR – este prescurtarea regulamentului UE nr.679/2016 aplicabil din 25 mai 2018 la nivelul întregii uniuni europene precum și în orice alt stat din lume unde se folosesc date personale ale cetățeniilor UE.

 

3. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Colectăm anumite date direct de la dvs., precum informații pe care le introduceți dvs., precum și date despre implicarea dvs. în completarea diferitelor reviste/cărți/simpozioane.  

A. Date pe care ni le furnizați

Putem colecta date diferite de la sau despre dvs., în funcție de modul în care utilizați serviciile noastre, ca de exemplu:

  • Datele privind înscrierea: atunci când vă înscrieți și trimiteți spre publicare către site diferite articole/documente, colectăm anumite date, inclusiv date cu caracter personal.

  • Date despre cursanți cu privire la plată: dacă efectuați achiziții și trimiteți dovada de plata pe emailul asociaţiei, colectăm anumite date despre achiziția dvs. (cum ar fi numele dvs. , e-mail, telefon, etc), necesare pentru înscrierea în diferite proiecte. Din motive de Securitate, Dăscălimea Română nu colectează și nu stochează date confidențiale despre deținătorul cardului, cum ar fi numerele complete ale cardurilor de credit sau datele de autentificare ale cardului.

  • Comunicare și asistență: dacă ne contactați pentru asistență sau pentru a raporta o problemă sau o preocupare, colectăm și stocăm informațiile dvs. de contact, mesajele și alte date despre dvs. precum numele, adresa de e-mail, locația, sistemul de operare, adresa IP și orice alte date pe care le furnizați sau pe care le colectăm prin mijloace automatizate. Utilizăm aceste date pentru a vă răspunde și pentru a cerceta întrebarea sau preocuparea dvs., în conformitate cu prezenta Politică de confidențialitate.

Datele enumerate mai sus sunt stocate de către noi și asociate cu datele dvs..

B. Date pe care le colectăm prin mijloace automatizate

Atunci când accesați serviciile noastre, colectăm anumite date prin mijloace automatizate, inclusiv:

  • Date de sistem: datele tehnice despre computerul sau dispozitivul dvs., precum adresa IP, tipul de dispozitiv, tipul și versiunea sistemului de operare, identificatorii unici ai dispozitivelor, browser-ul, limba browser-ului, domeniul și datele despre alte sisteme și tipurile de platformă.

  • Date de utilizare: statistici de utilizare cu privire la interacțiunile dvs. cu serviciile, timpul petrecut pe pagini sau cu serviciul, paginile vizitate, caracteristicile utilizate, interogările de căutare.

  • Date geografice aproximative: o locație geografică aproximativă, inclusiv informații precum țara, orașul și coordonatele geografice, calculate pe baza adresei dvs. IP.

Datele enumerate mai sus sunt colectate prin utilizarea fișierelor de jurnal ale serverului și a tehnologiilor de monitorizare. Acestea sunt stocate de către noi și asociate cu contul dvs.

4. Modul în care obținem datele despre dvs.

Utilizăm instrumente precum module cookie, balize web, servicii analitice și furnizori de publicitate pentru a aduna datele enumerate mai sus. Unele dintre aceste instrumente vă oferă posibilitatea de a renunța la colectarea datelor.

5. Scopurile în care utilizăm datele dvs.

Utilizăm datele dvs. pentru a întreprinde acțiuni precum furnizarea serviciilor noastre, comunicarea cu dvs., rezolvarea problemelor, asigurarea împotriva fraudei și abuzului, îmbunătățirea și actualizarea Serviciilor noastre, analizarea modului în care oamenii utilizează serviciile noastre, transmiterea de materiale publicitare personalizate, așa cum o impune legea sau așa cum este necesar pentru siguranță și integritate. Folosim aceste date pe care le colectăm în urma utilizării serviciilor de către dvs. pentru:

  • a furniza și administra serviciile, inclusiv pentru a afișa conținut personalizat și pentru a facilita comunicarea cu alți utilizatori;

  • a procesa solicitările dvs. pentru anumite servicii, informații sau caracteristici;

  • a comunica cu dvs. în legătură cu contul dvs.:

    • răspunzând la întrebările și preocupările dvs.;

    • trimițându-vă mesaje și informații administrative, inclusiv notificări privind modificările aduse serviciului nostru și actualizări ale acordurilor noastre;

  • a facilita funcționarea tehnică a serviciilor, inclusiv depanarea și rezolvarea problemelor, asigurarea serviciilor și prevenirea fraudei și a abuzurilor;

  • a personaliza materialele publicitare la nivelul dispozitivelor;

  • a îmbunătăți serviciile noastre și a dezvolta produse, servicii și funcții noi;

  • a analiza tendințele și traficul, a monitoriza achizițiile și a monitoriza datele de utilizare;

  • a ne promova serviciile pe site-urile web și aplicațiile terțe;

  • așa cum este impus sau permis prin lege; sau

  • așa cum noi, la latitudinea noastră, determinăm în alt mod că este necesar, pentru a asigura siguranța sau integritatea utilizatorilor, a angajaților noștri, a terților, a publicului sau a serviciilor noastre.

Puteți alege să nu ne furnizați anumite date, dar este posibil să nu puteți utiliza anumite funcții ale serviciilor noastre:

  • Pentru a nu mai primi comunicări promoționale din partea noastră, puteți să renunțați utilizând mecanismul de dezabonare din comunicările promoționale pe care le primiți sau schimbând preferințele din contu dvs. . Rețineți că, indiferent de setările preferințelor dvs. pentru e-mail, vă vom trimite mesaje despre tranzacții și relații cu privire la servicii, inclusiv confirmări administrative, confirmări de comenzi, actualizări importante cu privire la servicii și notificări cu privire la politicile noastre.

  • Browser-ul sau dispozitivul pe care îl utilizați vă poate permite să controlați modulele cookie și alte tipuri de stocare locală a datelor. Dispozitivul dvs. wireless vă poate permite de asemenea să controlați dacă sunt colectate și distribuite datele despre locație și de altă natură.

  • Pentru a obține informații și pentru a controla modulele cookie utilizate pentru materialele publicitare personalizate din partea companiilor participante, consultați Politica de Cookies.

6. Cui distribuim datele dvs.

Distribuim anumite date despre dvs. către utilizatori ai site-ului şi alți cursanți, care ne ajută să ne desfășurăm şi promovăm serviciile. De asemenea, putem să distribuim datele dvs., după cum este necesar pentru securitate, conformitate juridică sau ca parte dintr-o restructurare a companiei. În ultimul rând, putem să distribuim datele în alte moduri dacă acestea sunt agregate sau dacă primim consimțământul dvs. . Putem să împărtășim datele dvs. cu terți în următoarele condiții sau așa cum se descrie altfel în prezenta Politică de confidențialitate:

  • Cu toţi utilizatorii ai site-ului.: distribuim datele dvs. precum numele si prenumele și materialele furnizate prin intermediul fomulatului care ulterior sunt publicate pe site doar cu acordul dvs. Nu vom distribui adresa dvs. de e-mail.

  • Cu servicii de funcții analitice și îmbogățire a datelor:ca parte din utilizarea de către noi a instrumentelor terțe de funcții analitice precum Google Analytics și servicii de îmbogățire a datelor, distribuim anumite informații de contact, Datele despre cont, Date de sistem, Date de utilizare sau date depersonalizate, după caz. Datele depersonalizate înseamnă date din care am eliminat detalii precum numele și adresa dvs. de e-mail, înlocuindu-le cu un simbol ID. Aceasta le permite furnizorilor să ofere servicii de funcții analitice sau că compare datele despre dvs. cu informații din bazele de date disponibile în mod public (inclusiv informații de contact și de socializare din alte surse). Facem acest lucru pentru a comunica cu dvs. într-un mod mai eficient și personalizat.

  • Pentru a activa funcțiile de pe rețelele de socializare:funcțiile rețelelor de socializare din cadrul Serviciilor (precum butonul de Apreciere de pe Facebook) îi pot permite furnizorului terț de rețele de socializare să colecteze detalii precum adresa dvs. IP și pagina de servicii pe care o vizitați și să seteze un modul cookie care să activeze funcția respectivă. Interacțiunile dvs. cu aceste funcții sunt controlate de politica de confidențialitate a companiei terțe.

  • Pentru securitate și conformitate juridică: putem să divulgăm datele despre dvs. către terți în cazul în care (la latitudinea noastră) avem convingerea că divulgarea este:

    • permisă sau cerută de lege;

    • solicitată ca parte dintr-o investigație, ordin sau procedură judiciară, guvernamentală sau legală;

    • necesară în mod rezonabil ca parte dintr-o citație, un mandat valabilă sau altă solicitare valabilă sub aspect juridic;

    • necesară în mod rezonabil pentru aplica Termenii noștri de utilizare, Politica de confidențialitate și alte acorduri legale;

    • necesară pentru a detecta, preveni sau aborda frauda, abuzul, utilizarea necorespunzătoare, posibilele încălcări ale legii (sau ale regulilor sau reglementărilor) sau probleme tehnice sau de securitate; sau

    • necesară în mod rezonabil, la latitudinea noastră, pentru a proteja împotriva prejudiciilor iminente aduse drepturilor, bunurilor sau siguranței Eduweb, utilizatorilor, angajaților noștri, membrilor publicului sau serviciilor noastre.

    • de asemenea, putem divulga date despre dvs. auditorilor și consilierilor noștri juridici pentru a evalua obligațiile și drepturile noastre privind divulgarea conform prezentei Politici de confidențialitate.

  • Cu permisiunea dvs.: cu consimțământul dvs., putem să distribuim datele către terții care nu fac obiectul prezentei Politicii de confidențialitate.

7. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Datele cu caracter personal vor putea fi ținute de către noi și după îndeplinirea scopurilor pentru care acestea au fost colectate inițial, în măsura în care datele cu caracter personal vor fi prelucrate exclusiv în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică ori în scopuri statistice, cu respectarea prevederilor GDPR (art. 89), sub rezerva punerii în aplicare de către societate de măsuri de ordin tehnic și organizatoric adecvate în vederea respectării și garantării drepturilor și libertăților persoanelor vizate. După îndeplinirea scopurilor pentru care datele cu caracter personal au fost colectate (și în lipsa aplicabilității situațiilor menționate la paragraful anterior), datele cu caracter personal vor fi distruse, șterse sau anonimizate din bazele de date/sistemele de evidență ale societății (atât electronice, cât și în format letric/hârtie), cu respectarea prevederilor legale aplicabile.

8. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către deținătorul site-ului nu vor fi transferate în afara României.

9. Politica noastră referitoare la copii

Recunoaștem interesele de confidențialitate ale copiilor și îi încurajăm pe părinți și tutori să joace un rol activ în activitățile și interesele online ale copiilor lor. Copiii sub 16 ani nu trebuie să utilizeze serviciile, îndeosebi formularul de înscriere. Dacă aflăm că am colectat date cu caracter personal de la un copil care nu a împlinit încă aceste vârste, vom întreprinde acțiuni rezonabile pentru a le șterge. Părinții care consideră că este posibil ca Eduweb să fi colectat date cu caracter personal de la un copil care nu a împlinit încă aceste vârste pot să transmită o solicitare de eliminare a acestora .

10. Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Utilizăm securitatea corespunzătoare pe baza tipului și a gradului de confidențialitate a datelor care sunt stocate. Ca în cazul oricărui sistem bazat pe internet, există întotdeauna riscul de acces neautorizat, astfel încât este important să vă protejăm parola și să ne contactați dacă suspectați orice acces neautorizat la contul dvs. Dăscălimea Română ia măsuri de securitate corespunzătoare pentru a proteja împotriva accesului, modificării, divulgării sau distrugerii neautorizate a datelor dvs. cu caracter personal pe care le colectăm și le stocăm. Aceste măsuri variază în funcție de tipul și de grad de confidențialitate datelor. Cu toate acestea, din păcate, niciun sistem nu poate fi 100% securizat, astfel că nu putem garanta faptul că comunicațiile dintre dvs. și Dăscălimea Română, Serviciile sau orice informații pe care ni le furnizați în legătură cu datele pe care le colectăm prin intermediul serviciilor vor fi lipsite de accesul neautorizat din partea terților.

11. Drepturile persoanelor fizice

  • Dreptul de a fi informat(art. 12-13): Informarea persoanei vizate cu privire la categoriile de date colectate, scop, destinatari, transfer;

  • Portabilitatea datelor(art. 20): Persoana vizata are dreptul de a solicita portarea datelor între Operatori;

  • Dreptul de a fi uitat(art.17): Cand procesarea nu mai este justificată sau când persoana vizată și-a retras consimțământul;

  • Dreptul de a face opoziție (art.21): Dreptul persoanei vizate de a face obiecții sau de a se opune anumitor tipuri de prelucrări;

  • Dreptul de acces la date(art.15): Persoana vizată poate solicita acces la datele sale pentru a verifica dacă prelucrarea este întemeiată;

  • Dreptul de a rectifica Datele(16): Persoana vizata poate solicita rectificarea datelor în cazul în care acestea sunt procesate greșit;

  • Dreptul de restricționare a prelucrărilor(art.18) Persoana vizată poate cere restricționarea datelor folosite sau a transferului de date;

  • Dreptul de a se opune la profilări (art. 21) Persoana vizată are dreptul de a nu face obiectul unei decizii de profilare atunci când aceasta se bazează pe prelucrarea automata.

12. Linkuri către alte website-uri

Website-ul nostru poate furniza linkuri către website-uri pe care nu le controlăm. După ce faceți clic pe un link al unei terțe părți, veți fi direcționat(ă) către website-ul terței părți. Dacă vizitați oricare dintre aceste website-uri conectate, trebuie să analizați politicile lor privind confidențialitatea. Nu suntem responsabili pentru politicile și practicile altor site-uri.Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru conținutul, politicile privind confidențialitatea și notele de informare sau practicile website-urilor sau serviciilor terțelor părți.

13. Responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal

Am desemnat un responsabil cu protecția datelor în ceea ce privește toate aspectele legate de protecția datelor cu caracter personal, iar dvs. puteți contacta responsabilul cu protecția datelor cu privire la toate chestiunile legate de prelucrarea datelor dvs. și la exercitarea drepturilor dvs. potrivit dispozițiilor legale aplicabile, în special dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la modul în care noi prelucrăm datele dvs. cu caracter personal.

Date contact responsabil cu protecția datelor:
Email: dascalimeaoffice@gmail.com

 

Atenție!
Vă rugăm să vă exercitați cu înțelepciune drepturile și să rețineți ca abuzul de drepturi vă poate atrage răspunderea.
Datele de contact ale Autorității Naționale de Protecție a Datelor cu Caracter Personal sunt următoarele:

Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Adresa: București, b-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod poștal 010336
Pagina de internet:
https://www.dataprotection.ro
Adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro

14. Contact

 

Informațiile prezentate au scopul de a aduce la cunoștința utilizatorului mai multe detalii despre natura, utilizarea si administrarea datelor cu caracter personal utilizate de site-ul nostru. În cazul in care aveți nevoie de mai multe informații și ele nu se regăsesc în prezenta secțiune, ne puteți contacta la adresa de email următoare: dascalimeaoffice@gmail.com

15. Modificări ale politicii

 

Această politică se poate modifica în conformitate cu schimbările legislației sau în baza unor modificări ale serviciilor noastre sau ale modalității de organizare . Dacă vom efectua modificări semnificative care vor avea un impact asupra drepturilor și libertăților dvs. (de exemplu, atunci când vom începe prelucrarea datelor dvs. personale în alte scopuri decât cele specificate mai sus), vă vom contacta înainte de a începe această prelucrare.

Ultima actualizare: 20.10.2020

       DĂSCĂLIMEA ROMÂNĂ