ASOCIAȚIA GENERALĂ A CADRELOR DIDACTICEDINROMÂNIA
,,DĂSCĂLIMEA ROMÂNĂ”
Andrășești, Str. Mihalache Georgescu, Nr.9, Județul Ialomița,C.I.F.31247362
Cont : RO17RZBR0000060015399516, RAIFFEISEN BANK Slobozia
Website: https://www.dascalimearomana.ro/; E-mail: dascalimeaoffice@gmail.com
CONFERINȚA MULTIDISCIPLINARӐ INTERNAȚIONALĂ ICM X 2023
«INOVAŢIE, CREATIVITATE ŞI MANAGEMENT ÎN SEC. XXI»
&
,,Eficiență și eficacitate în managementul organizațiilor”(8 ore)
,,Activitățile extrașcolare - modalități de prevenire şi combatere a abandonului şcolar şi a
părăsirii timpurii a şcolii” (8 ore)
,, Educaţia copiilor - factor cheie în procesul de dezvoltare durabilă”(8 ore)
CIRCUIT: UNGARIA-ITALIA-SLOVENIA
Ediția a X - a, Toscana, Italia
9 - 17 august 2023
1. CONFERINȚA MULTIDISCIPLINARӐ INTERNAȚIONALĂ ICM X 2023 «INOVAŢIE, CREATIVITATE ŞI MANAGEMENT ÎN SEC. XXI» CIRCUIT: UNGARIA-ITALIA-SLOVENIA Ediția a X - a, Toscana, Italia, 9 - 17 august 2023 - Detalii Aici
2. PROIECTUL EDUCAȚIONAL INTERNAȚIONAL,ȘCOALA ROMÂNEASCĂ - DE LA INOVARE LA PROVOCARE”al Școlii Internaţionale de Vară ,,Dăscălimea Română”,pentru cadrele didactice române din ţară şi de peste hotare,ediţia a X-a, fizic, Eforie Sud, Hotel Cosmos***/ Hotel Edmond***/online platforma ZOOM,1 - 7 iulie 2023 - Detalii Aici
Organizator:
A.G.C.D.R. «DӐSCӐLIMEA ROMÂNӐ»
PROIECT EDUCAŢIONAL MULTIDISCIPLINAR INTERNAȚIONAL:
,,EFICIENȚĂ ȘI EFICACITATE ÎN MANAGEMENTUL ORGANIZAȚIILOR EUROPENE ÎN SEC. XXI”.
CO-ORGANIZATORI:
în parteneriat cu:
PARTENERI EDUCAȚIONALI:
Prof. Victoriana Aprilia GӐLBENUŞ, Președinte A.G.C.D.R Dӑscӑlimea Romȃnӑ
Prof. Voica TACHE, A.G.C.D.R. Dӑscӑlimea Romȃnӑ
Insp. Şcolar General Prof. Steluța Iuliana MITREA, Inspectoratul Şcolar Județean Ialomița
Director Prof. Gabriela Profira BORODEA, Casa Corpului Didactic Ialomița
Director, Lect. Univ. Dr. Ec. DAVID KATALIN- GABRIELA, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, Filiala Marghita și Director, Școala Postliceală ,,Vasile Goldiș” din Marghita
Prof. univ. dr. Constanța POPESCU, Universitatea Valahia din Tȃrgoviște
Prof. univ.dr. Sebastian Marian CHIRIMBU, Institutul de Cercetӑri, Politici și Evaluare în Educație
Dir. Prof. Liliana AGAPIE, Şcoala Gimnazialӑ Sf. Andrei, Slobozia, Ialomița
Dir. Adj. Prof. Maria POPESCU, Şcoala Gimnazialӑ Sf. Andrei, Slobozia, Ialomița
Dir. Prof. Lucia PUȘCAȘ, Şcoala Gimnazialӑ Nr.1 Petreu, Bihor
Prof. Julieta – Marioara RADU, Școala Gimnazială Ionel Perlea, Ograda, Ialomița
Stud. Ariana Elena GĂLBENUȘ, UPB
Prof.Univ. Dr. COTORACI Coralia Adina, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș”din Arad
Prof. Univ. Dr. Constanța POPESCU, Universitatea Valahia din Tȃrgoviște
Prof. Univ. Dr. Constantin POPESCU, Universitatea Valahia din Tȃrgoviște
Prof. univ.dr. Sebastian Marian CHIRIMBU, Universitatea Spiru Haret București
Insp. Şcolar General Prof. Steluța Iuliana MITREA, Inspectoratul Şcolar Județean Ialomița
Dir.Prof. Gabriela Profira BORODEA, Casa Corpului Didactic Ialomița
Președinte Prof. Victoriana Aprilia GӐLBENUŞ, Președinte A.G.C.D.R Dӑscӑlimea Romȃnӑ
Dir. Prof. Liliana AGAPIE, Şcoala Gimnazialӑ Sf. Andrei, Slobozia, Ialomița
Dir.adj. Prof. Maria POPESCU, Şcoala Gimnazialӑ Sf. Andrei, Slobozia, Ialomița
Dir. Prof.Dr. Lucia PUSCAŞ, Şcoala Gimnazialӑ Nr.1 Petreu, Bihor
„Dezvoltarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice și ale managerilor școlari trebuie privită ca un sistem de calități individuale ale fiecărui cadru didactic și manager, care asigură succesul activității profesionale, în cadrul clasei de elevi și în conducerea școlii. Dezvoltarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice este direct legată de dezvoltarea individuală a fiecărui elev, iar dezvoltarea competențelor conducătorilor școlari – de performanța instituției” [M.Goncear].
Manifestarea extinde şi îmbogăţeşte aria tematică a evenimentelor organizate de A.G.C.D.R. Dӑscӑlimea Romȃnӑ cu Universitatea de Vest Vasile Goldiș, Arad, Filiala Marghita, Inspectoratul Şcolar Județean Ialomița și Casa Corpului Didactic Ialomița, în proiectul educațional multidisciplinar de cercetare ,,EFICIENȚĂ ȘI EFICACITATE ÎN MANAGEMENTUL ORGANIZAȚIILOR EUROPENE ÎN SEC. XXI”, propunându-şi să analizeze, în acest an, modul în care organizația educaționalӑ (fie cӑ aparține învӑțӑmȃntului preuniversitar, fie cӑ este o entitate din învӑțӑmȃntul superior), face față provocărilor secolului XXI.
Instituțiile de învățământ trebuie să fie pregătite pentru a reacționa prompt și eficient la schimbările din societatea europeanӑ, pentru a face față concurenței în câmpul educațional. Un rol decisiv, în aceste condiții, îi revine managementului instituției de învățământ. Managerul din sistemul educațional (director, director adjunct, director de departament, director educațional, decan, prodecan, rector, prorector, președinte) este perceput ca un factor de decizie, care trebuie să asigure: în aspect social – buna funcționare a instituțiilor educative, realizarea funcției de bază a sistemului educațional, în vederea formării personalității integre; realizarea unei conduceri de calitate în toate domeniile de activitate ale instituției de învățământ, cȃt și pregătirea profesioniștilor de calitate.
Din această perspectivă, managementul educațional presupune un șir de sarcini, precum: transpunerea în practică a politicilor educaționale; gestionarea procesului educațional și de conducere, luarea deciziilor; consilierea psihopedagogică a elevilor, a cadrelor didactice și a părinților; coordonarea activității de formare continuă a cadrelor didactice; valorificarea rațională a resurselor materiale și financiare etc. Această multiplă activitate de natură sistemică, procesuală și situațională imprimă diverse informații care, fiind ordonate, sistematizate, aplicate, constituie un sistem informațional (SI), având misiunea să confere noi dimensiuni și roluri informației, într-o viziune sensibilă schimbării.
Alt aspect ce urmeazӑ a fi analizat în cadrul workshop-urilor ,,Eficiență și eficacitate în managementul organizațiilor” și ,,Activitățile extrașcolare - modalități de prevenire şi combatere a abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii”, (organizat cu sprijinul coordonatorilor și doctoranzilor Şcolii Doctorale de Ştiințe Economice și Umaniste de la Universitatea Valahia din Tȃrgoviște și Universitatea de Vest Vasile Goldiș, Arad, Filiala Marghita) este cunoașterea obiectivă a situației în domeniul formării continue a cadrelor didactice, managerii școlari având nevoie de un set de instrumente, inclusiv informaționale, pentru constatarea situației reale în cadrul instituției de învățământ și luarea deciziilor în organizarea formării continue de calitate a cadrelor didactice, identificarea formelor de dirijare a activităților inovatoare în managementul formării continue a cadrelor didactice, stabilirea competențelor solicitate pe piața muncii.
Manifestarea se adresează cadrelor didactice din învățământul universitar și preuniversitar, masteranzilor și doctoranzilor, cercetătorilor științifici, bibliotecarilor, arhiviștilor, studenților, jurnaliștilor, tuturor celor interesați de tema multidisciplinarӑ a inovației, creativitӑții și managementului în secolul XXI.
O selecţie a lucrărilor, rezultată în urma procesului de peer-review, va fi publicată într-un volum tipărit cu avizul Şcolii Doctorale de Ştiințe Economice și Umaniste a Universitӑții Valahia din Tȃrgoviște și a Universitășii de Vest Vasile Goldiș, Arad, Filiala Marghita.
Volumul conferinței are ISBN din Marea Britanie (achiziționat de la UK ISBN & SAN Agencies Nielsen www.isbn.nielsenbook.co.uk) și urmӑtoarele date:
BENEFICIARII DIRECȚI ȘI INDIRECȚI: personalul didactic de îndrumare, control și de predare, din învățământul universitar și preuniversitar, din țară și de peste hotare.
SECŢIUNILE CONFERINŢEI:
NOTĂ: Vă rugăm să respectați tematica conferinței. Nu vor fi acceptate comunicări ce tratează alte subiecte.
Se acceptӑ o singurӑ lucrare cu autor unic!
CERINŢE DE TEHNOREDACTARE:
CIRCUIT: UNGARIA-ITALIA-SLOVENIA
ZIUA 1 ( 9.08). Plecare din București la ora 5 pe traseul -Pitești-Sibiu-Arad-Budapesta. Cazare cu mic dejun in Budapesta. Opțional-Croaziera pe Dunare cu cina inclusa și tur de oraș by night.
ZIUA 2 (10.08).Budapesta-Peștera Postojna. Vom vizita una dintre cele mai frumoase peșteri din Europa avand ocazia sa vedem Proteus ”peștele om” și sa parcurgem galeriile cu ”mocanița peșterii”. Continuam traseu spre zona Veneția unde vom avea cazare cu mic dejun.
ZIUA 3 (11.08). Vizita in Veneția, orașul unic in lume, construit in laguna cu același nume. Vom ajunge in ”cel mai elegant salon de recepție al Europei”, așa cum a numit Napoleon Piața San Marco , cu vaporetto și incepem explorarea Veneției:Puntea Suspinelor, Palatul Dogilor, Basilica San Marco, Campanilla, Podul Rialto, Opera La Fenice. In funcție de timpul disponibil vom vizita și la interior obiectivele turistice de pe traseu. Vom parasi Veneția si ne vom deplasa spre Verona. Cazare cu mic dejun in zona Verona.
ZIUA 4 (12.08). Astazi vom vizita Verona, orașul indragostiților Romeo și Julieta,orașul cu unul dintre cele mai frumoase amfiteatre romane, situat pe malurile raului Adige. Continuam traseul spre Toscana unde vom avea trei nopți de cazare cu mic dejun.
ZIUA 5 (13.08). Vizita pietonala in Florența, orașul Renașterii, un adevarat muzeu in aer liber. Pe traseul nostru vom vedea: Domul din Florența, Baptisteriul, Ponte Vecchio, Basilica di Santa Croce, Palazzo Vechio,Piazza della Signioria.
ZIUA 6 (14.08). Excursie opționala in doua dintre cele mai frumoase orașe ale Toscanei:San Gimignano si Sienna. San Gimignano , supranumit și ”Manhattanul Toscanei”datorita celor 14 turnuri care se pastreaza din Sec XI-XIII, ne fascineaza cu straduțele sale intortocheate. Sienna are cea mai frumoasa piața publica din Europa,Piazza del Campo, unde se organizeaza de doua ori pe an celebra cursa ecvestra Palio di Siena. Vom vizita Domul din Siena, considerat unul dintre cele mai frumoase din lume, la contrucția sa aducandu-și contribuția Pisano, Donatello, Bernini, Michelangelo.
ZIUA 7 (15.08).Parasim Toscana și ne indreptam spre Padova. Aici vom face o scurta pauza pentru a vizita Basilica Sf.Anton de Padova,construita intre 1232-1310, este unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj din Europa.Continuam traseul spre Nagykanizsa unde vom avea cazare cu mic dejun.
ZIUA 8 (16.08 – 17.08). Plecare spre Bucuresti .
PREȚ PACHET TURISTIC 690 E + 60 E CONFERINTA= 750 E
PACHETUL TURISTIC INCLUDE:
PACHETUL TURISTIC NU INCLUDE:
PREȚUL ESTE CALCULAT PENTRU 45 DE PARTICIPANȚI ȘI SE RECALCULEAZA DACA GRUPUL ESTE MAI MIC.
PLECARE IN 9 AUGUST ORA 5 DE LA GARA DE NORD.
IMPORTANT PENTRU PARTICIPANȚII DIRECȚI!
COSTURI PARTICIPARE INDIRECTĂ:
60 E - Costul mapei Conferinței - vor fi depuși în contul Asociației până la data de 15 iulie 2023– cu precizarea pe ordinul de plată: donație Conferinta ICM X Italia...., pentru...... ( numele și prenumele participantului).
Dovada plății parțiale și fișa de înscriere (apoi și dovada achitării sumei finale) contractul de adeziune (completat și semnat) se vor trimite în format scanat numai pe pe adresa: dascalimeaoffice@gmail.com
Notă:
POSIBILE REPERE ORARE PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA ACTIVITĂȚILOR:
– Cuvânt introductiv
- Prezentarea invitaților
- Susținerea lucrărilor
- Workshop ,,Eficiență și eficacitate în managementul organizațiilor”( 8 ore sincron/asincron)
DĂSCĂLIMEA ROMÂNĂ
Contact
Adresa de e-mail: dascalimeaoffice@gmail.com
Adresa: Str. Mihalache Georgescu nr.9, Andrăşeşti, Ialomiţa